Nu jävlar!Etter en vinter der jeg har slitt veldig med å komme gjennom hverdagen, er jeg nå lei. Sola skinner ute, mens jeg kjenner meg deperimert.

Jeg har sluppet unna influensa, forkjølelser, mageinfluensa og alle andre sykdommer som har florert i vinter, så jeg burde ikke klage. 

Problemet er at jeg har vært forferdelig trøtt. Jeg får aldri nok søvn. 

 

I fjor høst sluttet jeg å pendle mellom Sverige og Norge. Jobber nå i Sverige og har mer stabilt søvnrytme enn jeg har hatt noen gang de siste seks årene. Årene før der (etter 2003) hadde jeg små barn, så døgnrytmen var vel ikke så bra da heller. Jeg trives bra på den nye jobben og har ikke vært syk en dag. Men jeg er avhengig av søvn. Jeg har sovnet overalt, til og med i sofaen på jobb. Jeg har tatt D-vitaminer og omega-3 hele vinteren, uten at det ser ut til å hjelpe. Jeg har konstant dårlig samvittighet for noe.

Det er noe som er feil.

"Nu, jävlar!", sa min yngste datter før hun dro inn fem perser som førte til fem bronsemedaljer på svømmeturneringen. På 50-meter butterfly perset hun med hele 5,5 sekunder den dagen.

"Nu, jävlar!", burde jeg si....Kanskje jeg trenger et spark bak. Et drastisk tiltak for å komme meg ut av den kosmiske suppa som velter seg i hjernen min og hindrer meg å komme over det indre fjellet. Det indre fjellet som holder meg fast.

"Du må ikke sove", sa Arnulf Øverland en gang i en litt mer alvorlig kontekst. Det er det jeg føler nå; "Jeg må ikke sove". Jeg er hjemme. Jeg har fire barn som behøver oppmerksomhet og som klarer seg fint så langt. Jeg har fått jobb i Sverige og slipper å pendle. Jeg har fast jobb og er omgitt av vakker natur. Jeg er nærmere enn på lenge. Nu jävlar, nu er det vår!

Hva er det jeg sutrer for?

Hvorfor er jeg konstant sliten?

I dag skinner sola. Selv om jeg kjenner trangen, i dag skal jeg ikke sove. I dag skal jeg gå en lang tur og kjenne vårsola varme mot ansiktet. Jeg skal nyte fuglesangen før jeg går på jobb. Kleshaugen i sofaen som venter på bretting, om ikke annet så skal jeg bli ferdig med den før jeg går på jobb.

Jeg har to mål for dagen.

Våkne.bildekilde

2 kommentarer

Magefølelsen

11.04.2016 kl.10:10

Håper du får bedre dager, når våren kommer, og varmen kommer tilbake , så man kan kry seg ut.

Energi klem fra meg :)

Ramaskrik

11.04.2016 kl.10:13

Magefølelsen: Takk :-)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

45, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits