Her får kvinner med sterke menssmerter være hjemme med full lønn

I den Kinesiske provinsen Anhui er det nye regler fra mars.
Den nye regelen er at kvinner som sliter med sterke menstruasjonssmerter kan være hjemme fra jobb med lønn ett par dager i måneden. For å kunne ta i bruk denne rettigheten, kreves det legeattest.

Andre steder i Asia, som Japan, Indonesia og Syd Korea, finnes også åpning i lovverket for at kvinner kan være hjemme fra jobb med lønn ved sterke smerter.
Ikke alle utnytter seg av rettigheten. I Indonesia for eksempel, krever visse arbeidsgivere å gjøre egne undersøkelser før sykedagene blir godkjent.

At arbeidsgiver skal gjøre egne undersøkelser, er villt. Men ideen om å kunne være borte fra jobb med attest fra lege, er kanskje noe å ta etter?

Kilde

http://edition.cnn.com/2016/02/16/asia/china-menstruation-leave/index.html 

 

3 kommentarer

Nina

18.02.2016 kl.12:34

Men dersom man har såpass sterke smerter at man må bli hjemme fra jobb, så er det vel på plass med en tur til legen?

Slet selv med ekstreme smerter i noen år, viste seg at jeg hadde en sykdom knyttet opp mot menstruasjonen.

Ramaskrik

18.02.2016 kl.13:09

Nina: Du har rett, men for mange tar det lang tid før man går til legen, kanskje man tenker at dette er bare noe man må leve med? Kanskje man tenker at man ikke er syk, man har bare mensen. Og lider seg gjennom det.

Nina

20.02.2016 kl.00:19

Tror det er veldig vanlig - kan være greit å tenkte gjennom om smertene har vært der fra aller første syklus, eller om det er noe som kom til senere :P

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

44, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits