Høstferie

Minsten på åtte skulle ha svømmeskole i dag tidlig.

Deretter var det evalueringssamtale med skolen og 11 -åringen klokka 11.15. Det var en anderledes samtale, når vi ankom skolen hadde læreren tent masse talgelys, og alt annet lys var helt slukket. Hun begynte med å fortelle at hun var bekymret for svensken til datteren min, og påpeket at hun har en del stavefeil. Jeg svarer da med at de kan ha med tospråklighet å gjøre, kanskje er det slik at hun har krav på å bli vurdert med svensk som andrespråk. Dette sa lærer at hun skulle undersøke.

Hun er overbevist at min datter (vi kaller henne x) blir stresset på grunn av all svømmingen, og spør henne flere ganger om hun ikke blir sliten. X svarer at det blir hun ikke, tvert om syns hun det er  veldig gøy. Læreren snakker forbi meg, og har blikk -kontakt bare med min datter. Hun snakker om tips angående ADHD, tips X kan bruke for at hun skal håndtere sitt eget stress. Stressballonger/ ballonger med mel i ?? osv.  Jeg kjenner da at jeg har behov for å steile, og sier: "En ting vet jeg, hun har ikke ADHD!!". "Nei", svarer lærer og ler forståelsesfullt, "det var ikke det jeg mente".

Jeg prøver å sortere hva denne samtalen handler om, datteren min har alltid fått gode tilbakemeldinger før. Hennes "problem" er at hun har mye energi, og blir utålmodig når ting står stille. Hun er sosial og har masse venner, og hun har alltid vært over snittet på det meste. Men kanskje er det faktisk et problem at hun omgås to ulike språk. Hjemme snakker vi bare norsk. På skolen svensk. Ordene staves ulikt.

Jeg var helt utladet når jeg kom hjem, for dette opplevde jeg som veldig negativt. Jeg kjente ikke igjen beskrivelsen. Slik jeg opplever x, er hun ansvarsbevisst og ønsker å gjøre ting bra. Læreren glemte å fremheve noe hun mestrer bra.

Da vi kom hjem hadde jeg en lang samtale med X. Etterpå kjørte jeg og alle ungene en tur på "dollar store". Min datter kjøpte ballonger for å lage stressballer av.

Da vi kom hjem sto pannekaker på menyen, men desverre manglet smør. Veien gikk til butikken for å kjøpe smør, havregryn og melk. Da jeg kom hjem fant jeg ut at jeg også manglet sukker.

Pannekaker uten sukker så jeg for meg ikke skulle bli noen hit, men jeg tenkte jeg kunne ta noe honning i. Det ble pannekaker med rømme og honning, og bacon. Jeg kom etterpå på, at det er i vaflene jeg pleier å bruker rømme. Merkelig nok gikk det ned på høykant. De som bruker sukker på pannekaken, fikk litt melis.

Jeg kjørte jentene til svømmetreningen i dag, da tiden var i ferd med å renne ut i pannekake. Jentene har fått padler, to plater man fester på hendene for å trene med. Med padlene fulgte noen gummirør som skulle festes i små hull på platene. Dette var ikke så lett, så jeg knotet et kvarters tid med å få det på plass mens jentene varmet opp.

Det har vært nydelig vær i dag, denne første dagen i høstferien.

Note to self: Stressballonger med mel i er ingen god ide, det kan gå hull på dem. Kanskje har vi ikke brukt rett fremgangsmåte...

Én kommentar

sammegreia

26.10.2015 kl.18:44

Håper du får en fin kveld!

Hadde satt stor pris på om du hadde sjekket innom vår blogg!<3

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

44, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits