Løk

Løk har mange gode helseffekter.

Løken har kreftforebyggende egenskaper. Den inneholder gode mengder av vitamin C, flavanoider som blir kalt quercetin som er sterke antioksidanter, og organosulfursammensetninger som virker forebyggende og dempende på kreftutvikling.

Løken regulerer blodsukkeret på grunn av vitaminet biotin, og quercetin virker gunstig på blodtrykket.

Intak av løk setter fart på metabolismen, eller forbrenningen.

Løken har lite kalorier.

link

Jeg leste et sted at det ligger mest næringsstoffer i skallet. Så da testet jeg noe nytt. Jeg tok alt skallet jeg jeg hadde skrellet av løken, kokte det i vann og silte det. Kraften brukte jeg i stedet for vann i løksuppa. Løkskallet gav en orange farge i vannet og en sterk smak, så jeg tok litt mer rødvin i for å døyve(nei, tuller bare. He,he). Matlagingsvin fungerer bra, selv om jeg syns det blir best smak av skikkelig vin. Min oppskrift på løksuppe:

http://amarq.blogg.no/1387572445_lksuppe.html

Løkskall kan også brukes til å farge ull og påskeegg. Det blir da guloransje.

Fotnote: Noen mennesker har angst for løk. Det kalles alliumfobi.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits