Ruter verdikort

Jeg er den stolte eier et verdikort i ruter. Det vil si at jeg kan bruke ruterkortet til å betale tog, buss og trikk i Oslo-området. For å kunne betale med det, må kortet fylles på i blant, og det er lettere sagt en gjort.

Jeg skulle på jobb og landet som jeg har gjort hundre ganger før, på Gardermoen. Når NSB -automaten stod foran meg , fisket jeg frem Ruterkortet mitt for å kjøpe togbillett til Oslo S. Flytoget koster 200 kroner og NSB billetten 90 kroner til Oslo, så valget er enkelt , om man har tid og mulighet til å velge billigste løsning så gjør jeg det. Det hadde jeg denne dagen.

Tankene surret kring mangt, men kanskje ikke akkurat om det jeg holdt på med. "Saldo 40 kroner", stod det på automaten. "Jaha", tenkte jeg, som om det gikk et lys opp for meg. "Jeg må fylle på kortet!"

Jeg skulle fylle med 300 kroner, og fisket frem bankkortet, mens jeg tenkte på at jeg må huske å kjøpe gastromat før jeg drr hjem igjen. Det skjedde ingen ting på automaten. Feil på magnetstripen. "Jeg må kjøpe minst fire bokser", tenkte jeg videre mens jeg fisket opp et annet kort. Det virket. Ahh!

Jeg fant perrongen. Jeg kom på at jeg måtte slå på mobilen. Da jeg var kommet til tredje tall i koden, kom jeg på at jeg må validere billetten. "Jaha", tenke jeg, "hvorfor kunne jeg ikke ha tenkt det før?" Jeg dro med meg all bagasjen opp rulletrappen igjen og la ruterkortet på maskinen. "Ingen gyldig billett", stod det. Jeg kjente jeg ble sint. "At ikke disse maskinene kan fungere!?". Jeg kikket meg rundt etter noen å skjelle ut da tankene begynte å spinne videre..

Tankene løp løpsk. Jeg fylte på kortet, men kjøpte jeg billett? Jeg kan IKKE huske å ha gjort det!! Turen gikk tilbake til billettmaskinen. Jeg kjente at systemet langsomt roet seg ned når jeg fikk en forklaring. Jeg kjøpte billett til 90 kroner, og gikk glad og fornøyd til valideringsmaskinen som viste 3 eller 4 soner.En tanke surret likevel i bakhodet:

Hvor fjern går det egentlig an å bli???
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits