Løksuppe

Dette er godt.

Jeg gjorde det hele uten oppskrift, eller blandet rettere sagt diverse fra nettet.

Jeg tok masse løk, kanskje 10.

Surret det i smør, og litt sukker til de ble gyldne og møre.

12-13 desiliter vann, tilsatte to oksebuljongterninger.

5 desiliter økologisk rødvin som var i ferd med å gå ut på dato.

Timian

mistet litt muskattnøtt oppi, trodde det var pepper (kan sløyfes)

litt salt

pepper

2 laubærblad.

Løken ble til rødløk.

Når det hadde kokt ca 20 minutt, pellet jeg ut laubærbladene og satte over i en liten ildfast form sammen med biter av 2 dager gamle baguetter, tørre og fine. (de mykner i kraften)

I kjøleskapet hadde jeg noen rester revet ost.

Gratineres i oven på 200 grader til osten er gylden :-)

Og det ble kjempegodt!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits