telefonabonnement med bindingsavtale

Jeg ble oppringt av telenor i desember i fjor. De lurte på om jeg ønsket meg ny telefon. Det gjorde jeg da selvsagt, jeg syns de var ganske snille som ringte på den måten og ordnet opp.

For meg er det litt komplisert hva telefon angår, fordi jeg hele tiden beveger meg mellom tre land. Avtalen har fungert bra hittil, men jeg har ikke studert så nøye hva jeg egentlig betaler for.

De siste gangene har jeg reagert fordi regningen har vært høy.

Det viser seg at fastavgiften på 149 kroner ikke dekker samtaler i utlandet. Jeg ringer veldig lite i Sverige, bare korte samtaler, gjennomsnittlig 15 minutt. Det blir 10 kroner minuttet.

Internett i Sverige koster 69 kroner ekstra pr. måned. Den er grei, jeg bruker telefonen mye til å surfe på.

Hvis jeg er i utlandet, koster det 79 SEK å åpne internett. Har jeg glemt å slå det av trekkes 79 kroner. Åpner jeg internett samme dag i Danmark, trekkes ytterligere 79 SEK. Man får ingen advarsel, eller beskjed om at internettet har vært åpnet.

Telefonen, en experia U, er en dritt-telefon. Samtalene kobler ut hele tida. Når jeg beveger meg mellom landegrensene, finner den ikke nettverket selv, men jeg må drive å søke opp manuellt. Denne telefonen trekkes jeg 150 kroner for hver måned som avbetaling.

363 kroner i faste avgifter.

 

Jeg ringte telenor i dag. De fortalte at bindingstiden går ut i januar 2015 (to års bindingstid). Prisen på telefonen blir 3600 kroner (24 x150), prisen for denne telefonen på nett er 1500 kroner. Hvis jeg vil bryte avtalen med telenor nå, koster det meg 4000 å løse det ut. Fastavgiftene kan ikke endres på før bindingstiden er over. Telefonen kan jeg forsøke å levere inn til reperasjon. Det betyr at jeg må leve med dritt -telefonen et år til (hvis den holder så lenge), eller betale.

Nei, telenor. Dette er jeg ikke helt fornøyd med!!!! Neste gang kjøper jeg telefon selv, for dette er flåeri.

5 kommentarer

deveny

10.12.2013 kl.12:21

De lurer deg hver eneste gang om de kan.

Ramaskrik

10.12.2013 kl.12:23

deveny: ikke var jeg så vanskelig å lure heller. Fikk en melding etter samtalen, der jeg fikk beskjed om å skrive et siffer mellom 0 -10. Hvor sannsynlig er det at du anbefaler telenor til en venn? Jeg skrev 0......Så fikk jeg tatt igjen litt...

deveny

10.12.2013 kl.12:24

Det var bra....:-)

Ramaskrik

10.12.2013 kl.12:29

deveny: :-/

plonki

31.03.2014 kl.01:06

har gått på den der hos Telenor sjøl for nokken år tilbake. synes abonnementet ble dårligere fortere enn tlf. Hadde litt cash i bakhånd, så eg betalte ut hele den eventyrlige summen for å bryte ut av en elendig avtale med en enda mer elendig tlf. kjøpte ny tlf og vært hos netcom siden, dette e minst 10 år siden no. de e pokker så natig, lurer deg like lett som de puster. Når du oppdager du har blitt lurt, sitter du i klisteret. Der burde vært lover mot sånn stygg skjult markedsføring.

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits