Brennesla -en inspirasjon

Brennesle er mest til plage, men er også svært rensende. I dag fikk jeg inspirasjon til å lage grønsakssuppe med brennesle i.

En halv purre, noen stenger selleri, finhakket sellerirot, noen skiver kålrabi, en halv løk, en gulrot og et par poteter. En halv krukke timian og ti brennesleblader på toppen. En terning grønnsaksbuljong og en liter vann. Havsalt og pepper.

Det er lurt å ha hansker når man plukker bladene, men etter at de er skylt i vann skal de ikke brenne lenger. For sikkerhets skyld kan man ha hansker på også når man skjærer dem. Kjempegodt!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits