Pengene eller livet!

Da har jeg vært ute å flydd igjen med SAS. Jeg måtte jo hjem.

Vanligvis pleier jeg ikke være redd for å fly, men i dag kjente jeg et snev av ærefrykt da jeg gikk ombord. For første gang i dag har jeg fulgt veldig nøye med på sikkerhetsinnstruksjonene.

Det at passasjerene svikter, tror jeg egentlig er bare tull for flyet var nesten helt fullt. Rundt meg var det noen slitne flyvertinner, de har hatt en hard uke, som sikkert skulle videre til andre arbeidsoppdrag.

Flyturen gikk helt fint. Da vi landet, klappet jeg, som i gamle dager, helt for meg selv.

En eldre dansk dame satt i setet ved siden av, hun satt å skrev i en skrivebok med sirlige bokstaver og blå penn. Ingen Ipad. Da jeg klappet, kikket hun opp, smilte, og gjorde det samme. Ellers tror jeg ikke så mange enset det. Kanskje klappingen i det minste kunne påvirke den åndelige verden.Følelsen av å gå mot strømmen.
 

Så står spørsmålet igjen:

Penger er livet?

Pengene eller livet?

 

En ting er sikkert. Samfunnet kollapser hvis holdningen blir slik at livet er å ha sugerør inn i statskassen. Er vi en lat generasjon som tar alt for gitt, som tenker at jobbe det kan de andre gjøre?

Blir barna våre oppdratt til å tro at storken kommer med prinsessekjolene servert på fat? At når de sier hopp, så hopper vi?


SAS tok meg heldigvis trygt hjem i dag også. En av jentene har bursdag i dag, så det var godt!

Jeg må si jeg er veldig glad for å ha en en jobb. Jeg var arbeidsledig en stund, de som har fulgt denne bloggen vet det.

Tilbake til arbeidsledighetstrygd og papirmølle,det  ønsker jeg meg ikke. Så er det sagt!

Ellers er statskassa bra for de som ikke klarer å jobbe, om man selv er syk, eller har syke barn. Vi er heldig som har et godt velferdssystem. Jeg håper det ikke faller i fisk.

For at det ikke skal være noen tvil, ønsker jeg å si at jeg håper det er SAS som skal fly meg trygt hjem i fremtiden!

Ingen andre.

Idealismen må ikke dø.

AMEN!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits