Er digitale medier mer avhengighetsdannende en sigaretter og alkohol?

Det hevder en undersøkelse gjort av universitetet i Chicago, gjennomført i Wurtzburg,Tyskland. 205 mennesker mellom 18 og 85 år deltok. 

Deltagerne ble utstyrt med smarttelefoner og skulle oppgi hvor sterkt behovet var for å ta telefonen opp av lomma i løpet av de siste 30 minuttene. Om det var svakt eller uimotståelig. Det viste seg at at deltagerne behovet var mest uimotståelig når det gjelder sosiale medier som facebook, twitter og linlkeldn. 

Det var lettere å motstå en sigarett en å ta opp telefonen, delvis på grunn at teknologien er lett tilgjengelig og at sosiale medier oppleves som gratis.

Sosiale medier er mindre skadelig en tobakk og alkohol, men en enorm sløsing med tid, sier Willhelm Hoffman, leder for undersøkelsen.

Dette har man vel kanskje av og til følt på, 3 -4 timer forsvinner fort på internett.

Det er godt beskrevet i en facebookoppdatering jeg leste en gang:

"Mens jeg sitter her på facebook, flasser tapeten av veggene..."

http://business-news.thestreet.com/dallas-morning-news/story/twitter-is-more-addictive-than-cigarettes/11404024/

Hva er det som gjør at vi blir avhengige? 


4 kommentarer

Emilie Annette Hagen

25.02.2012 kl.21:16

Vet ikke. er bare sånn

Nosterud ☼

25.02.2012 kl.21:17

bra innlegg!

http://nosterud.blogg.no/1330200474_det_er_jo_ikke_rart_a.html

hestiaverden

26.02.2012 kl.00:22

Jeg er vel ikke den rette til å svare siden jeg sitter her foran PCn med en Irish Coffee og telefonen innen rekkevidde mens jeg lurer på om jeg skal gå ut og ta meg en røyk ;o)

Misunner deg forresten å kunne reise til København på null-komma-svisj. Eksperi-det-du-sa virket kjempekjekt! Nesten like kjekt som Cafè Norden.

Ha en riktig kjekk søndag.

-klem-

Ramaskrik

26.02.2012 kl.00:27

hestiaverden: Man kan jo seff løse sudoku i stedet. Internett kan gi mye glede også :) Litt avheengig må det da være lov å være? :) Jo, vi hadde det kjekt den dagen. Resten av vinterferien også forresten. Det har stort sett vært huset fullt av små solstråler...

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits