Frykt gjør edderkopper større...

Arachnophobia -fobi for edderkopper. Synet av dyret kan føre til lammelse og panikkanfall. I ekstreme tilfeller kan en tegnet ederkopp gi lignende reaksjoner.


Mange har fobi for denne karen, selv om den mangler ryggrad...

Forskere sier at til mer redd man er for edderkopper, dess større oppleves den. I en studie publisert i "the journal of anxiety disorders" ble levende tarantellaer vist for mennesker som oppgir at de har edderkoppfobi. Det viste seg at dess reddere et menneske oppgav å være for slike dyr, dess større antok de at dyrene var.

"Hvis man er redd for edderkopper, så perseptuerer man dem som større enn de er", sier Michael Vasey ved Ohio State University." Det er med at man ser dyrene som større enn de er, er med på å fore og føde frykten knyttet til fobien og gjør den vanskelig å overkomme".

Men det er kanskje slik at alt man er redd for, virker større enn det er?

http://www.news.com.au/breaking-news/spiders-appear-bigger-to-arachnophobes/story-e6frfku0-1226280275945
5 kommentarer

lulltove

24.02.2012 kl.09:45

Skjønte det måtte være noe der. Mannen min og jeg er aldri enige om størrelsen :) Jeg synes de ser store og skumle ut :)

Ramaskrik

24.02.2012 kl.09:51

lulltove: ja, du er nok ikke alene om det :)

LifeOfPorn - Hannepaii!

24.02.2012 kl.10:30

Så sært egentlig :) For de fleste er jo klar over at den er liten. (ikke i forhold til andre edderkopper så klart, men i forhold til dem selv). Selv er jeg redd edderkopper pga måten de går på. Den er ekkel. Står de stille er edderkopper litt mer okey C:

gothiclove

24.02.2012 kl.10:36

minner meg om samboeren min.. he he men det er heligvis ikke verre enn at han trakke på dem.

kamerasilje

24.02.2012 kl.10:45

Ha en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits