Skryter som et esel 30 ganger i døgnet.

Hagel fikk diagnosen tourettes syndrom da hun var 14 år. Tilstanden hadde ikke da noe verbalt utrykk, men gjorde seg utslag i hoderykninger og rykninger i beina. Da hun var 18 år ble hun gravid, og bare noen dager etter begynte esellydene 30 ganger om dagen. I tillegg til symptomene hun hadde før fikk hun også etter graviditeten andre verbale utblåsninger som "yes!" og "haha".

Hun sier adferden blir verre hvis folk blir sjokkerte og stirrer. Det beste er å late som alt er normalt.

Tenåringen bor på en gård i nord Dakota sammen med foreldrene sine De har også to esel, Oliver og Rachel, disse regnes som delvis skyldige i ticsene til jenta.

 

Tourettes syndrom (også kalt Tourettes lidelse, Gilles de la Tourette syndrom, eller bare Tourettes) er en arvelig nevropsykiatrisk lidelse som oppstår i barndommen. Tourettes er preget av fysiske (motoriske) tics og minst en vokal (lydlig) tic, av varierende hyppighet. Tourettes tilhører et spekter av ticsforstyrrelser som også omfatter forbigående og kroniske tics.

Tourettes syndrom ble tidligere betraktet som et sjeldent og bisarrt syndrom, oftest forbundet med utrop av obskøne ord eller sosialt upassende og nedsettende bemerkninger (coprolali). Dette symptomet er imidlertid til stede hos bare et lite mindretall av personer med Tourettes. Tourettes er ikke lenger ansett som en sjelden tilstand. De fleste tilfellene er milde og blir derfor ikke alltid fanget opp. Mellom 1 og 10 av 1000 barn har Tourettes. Så mange som 10 av 1000 personer kan ha ticslidelser, alle typer inkludert. De vanligste typene tics er blunking, hosting, kremting, snufsing og ansiktsbevegelser. Mennesker med Tourettes har normal levealder og intelligens. Alvorlighetsgraden av tics avtar for de fleste barn gjennom ungdomsårene, og ekstrem Tourettes i voksen alder er sjelden. Personer med Tourettes finnes i alle samfunnslag. (fra wikipeida)
 

Det sies at svangerskap kan endre symptomene hos den enkelte i tourettes syndrom, noen ganger til å bli mer plagsomt uten at ekspertene vet hvorfor.

Det slo meg at dette må være plagsomt.

Kanskje ikke så ulikt det jeg driver på med her i bloggen?

HAHA! ! :)

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2100456/Pregnant-teenager-starts-braying-like-DONKEY-conception-triggers-bizarre-escalation-tourettes-syndrome.html

3 kommentarer

Hildur

14.02.2012 kl.08:23

Huff det hadde vært plagsomt å hatt den sykdommen :) Jeg viste faktisk ikke at det avtok etterhvert for de fleste. Lærte vist noe nytt i dag ;) Var et veldig fint esel da ;P

Ramaskrik

14.02.2012 kl.08:30

Hildur: Det er hva wikipeida sier i alle fall...Ha en fin dag Hildur!

Hildur

14.02.2012 kl.23:12

Ha en fin dag du også :)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits