Fikk fransk aksent etter influensa.

Tenk hvis du våkner en morgen og har sluttet å snakke din vanlige dialekt? I stedet snakker du med en helt annen aksent? For eksempel kinesisk?

Det skjedde med denne kvinnen:

Kvinnen heter Debbie Royston og er fra Birmingham. Hun fikk  en kraftig  influensa som endte med epileptiske anfall. I et av disse anfallene mistet hun evnen til å snakke. Etter en måneds trening fikk hun stemmen tilbake, men språket kom ut med fransk aksent.

Bare 100 tilfeller av foreign accent syndrome er registrert siden diagnosen ble kjent i 1940. Foreign accent syndrome oppstår etter hjerneskade fra slag eller andre skader mot hjernen i følge University of Texas, Dallas. Den har også blitt linket til konverteringslidelse og multipel sklerose.

Eksempler på andre tilfeller:

Karen Butler, 56 år fra Oregon, våknet opp fra en etter narkosen fra en tannoperasjon med en blanding av engelsk, Irsk og andre europeiske aksenter. Kvinnen hadde aldri vært i Europa.

35 år gamle Sarah Colwill hadde i 2010 et kraftig anfall av migrene. Da hun snakket med datteren etterpå, kunne datteren fortelle at hun hørtes kinesisk ut. Dette vedvarte over tid.

Trøsten er at veldig få rammede får varig utenlandsk aksent. For noen varer den noen dager, for andre uker eller måneder, for noen år. Men de fleste blir frisk fra språkforstyrrelsene.

Andre sjeldne lidelser:

1. fantomsmertelidelse - man tror man fortsatt har en tapt kropsdel, og føler smerte i denne

2. wendigopsykose - en umettelig trang til å spise mennesklig kjøtt, selv om annen mat er tilgjengelig.

3. Synthesia - forvirring mellom sansene, smak, lyd og hørsel. Hører smak, ser lyd.

4. Kristadekafobi - redsel for tallet 13

5.  Alice in wonderland syndrom -  forvrengt opplevelse av tid, sted og kropp.

6. Stendahl syndrom - en opplevelse av ekstrem svimmelhet og forvirring fremkalt av vakker kunst og kunstverk.

7. Capras Vrangforestilling - tror at en venn eller familiemedlem har blitt ombyttet med en identisk bedrager.

8. Cotards syndrom - en levende person tror han er død.

9. Jerusalem syndrom - En person blir så overvelmet over et besøk i Jerusalem at den får vrangforestillinger om å være en reinkasnasjon av Kristus eller andre religiøse figurer.

http://www.huffingtonpost.com/2012/02/09/debie-royston-french-accent-british-woman_n_1265687.html

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9073611/Bout-of-flu-gives-Brummie-mother-French-accent.html http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9073611/Bout-of-flu-gives-Brummie-mother-French-accent.html http://www.dailymail.co.uk/health/article-2098686/Ooh-la-la-Brummie-mother-loses-voice-month-severe-bout-flu-comes-FRENCH-ACCENT.html

5 kommentarer

soltveita

13.02.2012 kl.13:36

Stilig blogg! :D

kommentere min? <3

reaksjoner

13.02.2012 kl.13:39

Er neppe en vanlig influensa som går da:O

Da har naboene ringt 113 tvert.

Ha en fin dag

rikkewormdaahl

13.02.2012 kl.13:48

Vil du bli ukas blogg, meld deg på !

http://rikkewormdaahl.blogg.no/1329136878_vil_du_bli_ukas_blogg.html#comment

Mjiaow

13.02.2012 kl.21:53

Fasinerende :)

Ramaskrik

13.02.2012 kl.23:06

Mjiaow ♛: ja, ikke sant? :)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits