Bloggpsykopatane og fanklubbane deira

No er eg lei,difor tek eg meg fridommen å slengja rundt meg med nokre diagnoser i bloggvindauget.

Det ser slik ut at no er dei i gang igjen, bloggpsykopatane som gjer livet surt for andre uskuldige bloggararar. Ikkje før den eine har gått i hi, sprett den andre opp som troll frå øskje. Dette kan ikkje halde fram.

Det ser ikkje ut til at desse bloggpsykopatane har nokon medkjensle for andre, deira eige behov for underhaldning kjem først.

Me andre som les desse mobbebloggane og som rettar vår merksemd mot dei, vi er og skuldige. Når lesartalet i desse bloggane aukar med på høgda på konflikta, verkar det som drivstoff på dei toskane som driv underhaldning på andre sin kostnad. Smittsamt er det og, det er freistande å leggja seg i konflikta. Kanskje fordi ein keiar seg eller fordi slik blogging gjev ei kjensle av å vera i livet. Eit fåtal har kanskje også medkjensle med ein av partane.

Ein kan undrast kvifor det er så fengjande å halde på med denne sjikanen, når ein ser at menneska får sår  på kjenslene sine. Særskild menneske som er ramma av PTSDB (ny diagnose frå DSM5). Det ser ut til at menneske som har vore lenge i krig på blogg, ikkje greier å komma ut frå kjensla av å vera i skrifteleg krig med nokon. Difor handsamar ein alle som om dei skulle vera fiendar, greier ikkje å ha tillitt til nokon, og ser spøkjelser på høg lys dag. Om krigen roar seg, byrjar den llikevel på nytt. den kjem som ei elv frå innsida og speglar seg på utsida...

Ei anna ny diagnose fra den nye bibelmanualen Dsm5  er BB, Bored Bloggers. Dei lagar krigen PTSDB trur dei har behov fov for.Eit symptom på BB kan vera at den sjuke lagar fleire anonyme bloggar, desse bloggane kranglar med kvarandre og på det viset dreg nyfikne, uskuldige og arbeidsgjevararar inn i konflikta. Eller dei tømer bensin på næraste bålet som er høveleg. Den/dei sjuke kan ikkje for dette sjølv, difor kan ho/ han/dei halde fram utan at bloggpolitiet kan gripa inn. Bloggpolitiet går ikkje etter personnummer, men ip-nummer.

Som ei avslutning vil eg seia at eg ikkje tykkjer dette med å setja diagnoser er morosamt, men naudsynt...

9 kommentarer

10.02.2012 kl.22:38

Utrolig trist. Bloggpsykopatene klarer å gi alle andre skylden for alt, selv det de har utført selv. Synd er det at uskyldige blir trukket inn, det være seg barn, barnebarn eller uskyldige arbeidstakere. Skremmende. Vi burde ta avstand fra disse, enig med deg. Likevel er det nok mange av oss som følger med, blir nesten som å lese seg og hør. Men det gir en bismak i munnen, det gjør det....

Ramaskrik

10.02.2012 kl.22:40

Anonym: Det å gi andre skylden for alt er kanskje en del av spillet...

Sabrine Nathalie

10.02.2012 kl.22:40

Vet du hva, jeg er helt enig i det! Jeg er kanskje bare 15, men har nok vett til å synes at det de bloggpsykopatene driver med er helt vanvittig.

Ramaskrik

10.02.2012 kl.22:43

Sabrine Nathalie: Flott å være 15 år :)Kos deg, ta avstand fra alt som får deg til å føle deg miserabel <3

10.02.2012 kl.22:44

Ja, det tror jeg helt klart. Uansett hva de selv har gjort klarer de likevel å legge skylden over på andre. Null empati, samvittighet eller annet.

Ramaskrik

10.02.2012 kl.22:48

Anonym: Men kanskje vedkommende lever opp til det andre forventer. Det blir ingen røyk uten ild.

10.02.2012 kl.23:32

Jo men likevel, man må selv ta ansvar for hva man gjør.

Ramaskrik

10.02.2012 kl.23:34

Anonym: Alle må ta ansvar for det de gjør...kanskje bortsett fra de anonyme.

11.02.2012 kl.09:58

Nei, de anonyme må også ta ansvar for hva de gjør.

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits