Hekseprosessene

Jeg merker at ungene blir større. Eldstegutten på 7 holdt foredrag ved kveldsmaten i kveld. Han begynte med kvinnene som ble kastet i vannet for å finne ut om de virkelig var hekser. De som sank var ikke hekser, mens de som fløyt var det. "Mamma, vet du hva som skjedde med de som fløyt?!". Jeg visste vel det, men visste ikke hva lærerne hadde sagt, så jeg begynte forsiktig. "De døde vel?", sa jeg. "Neeei, de ble halshogd og brent", sa han med store øyne.

Ja,ja tenkte jeg, det høres ut som det ikke er så mye som ble lagt mellom. "Hva skjedde med de som sank?", spurte jeg. "De druknet", svarte han. Det virker som han følger med i timen i alle fall, det er jo fint.

Resten av kveldsmaten ble ofret for debatten om Nils Holgerson hadde bygd hele Glimmingehus festning alene, eller om han hadde hatt hjelp.

Jentene har vært på dansing i dag, og hadde en liten oppvisning på stuegulvet etter kveldsmaten til oss andres fornøyelse.Nå er det endelig kveld, alle har sovnet.

En fin dag :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits