Gul kyllinggryte med safran



Ingredienser:

2 stk hvitløkskløfter

500 -900 g kyllingklubber eller kyllingfilet

saft av 1 sitron

1,5 tsk salt

2 krm hvitpepper

2 gule løker

1 grønn paprika

0,5 dl olivenolje

0,5 g safran

2 laubærblad

1 hønsebuljongterning

6 dl vann

1 dl tørt hvitt vin

3 dl langkornet ris

Fremgangsmåte:

1. Hakk hvitløken. Legg kyllingen i en skål og bre over blandingen av hvitløk og presset sitron. Krydre med salt og pepper. Dekk med plastfolie og sett til marinering kjøleskapet i 2-3 timer.

2. Skrell og hakk løken, strimle paprikaen. Klapp kyllingen tørr, varm opp oljen i en stor gryte og stek dem gyllen.

3. Legg i løk og paprika og stek under omrøring noen minutter til løken har myknet. Ha i sitronsaft og hvitløk fra marinaden, rør i safran og laubærblad. Legg i buljongterningen, hell på vann og hvitvin. Kok opp.

4. Kok i 5 minutter, rør i risen og la koke under lokk til risen er kokt og kyllingen ferdig. Server direkte fra gryten.

Veldig godt!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits