karameller

Jeg hadde noe fløte som holdt på å gå ut på dato, så jeg bestemte meg for å lage fløtekarameller.
Enkelt og greit:

3 dl fløte
3 dl sirup
3 dl sukker

Kokes i ca 1, 5 timer på svak varme, rør ofte. Bruk en tykkbunnet kjele så setter det seg ikke fast.
Når tiden begynner å nærme seg kan man teste massen ved å ta litt av massen på en skje og stikke den i kaldt vann. Hvis massen stivner er det klart.

1 ss smør (ikke margarin)

Rør i smøret og tøm massen i en form ca. 15x25 cm med stekefolie eller stekepapir. La det stå i kjøleskapet over natten. Klipp opp i biter og oppbevares i kjøleskap.

Har du problemer med rengjøring av kjelen etterpå, ta i litt vann og kok opp :)

Veldig godt!

2 kommentarer

Å nam, dette må prøves en gang.

Ramaskrik

11.09.2010 kl.22:53

TrineCam: Veldig godt!

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits