Hvorfor er vitnene offer i saken?

Kongo er ikke villige til å fire på erstatningskravet, sier advokaten til Bibiche Olendjeke, François Alauwa Lobela. Hun mener at å forhandle på summen som loven har bestemt er frekt.

- Jeg tror neppe noen ville forsøkt på dette dersom noe lignende hadde skjedd i et vestlig land, og ikke i Kongo sier François Alauwa Lobela.

Så spørs det da om noen vestlige land ville prøve seg på et lignende og uralistisk pengekrav.

Man kan si at det er frekt å gå mot loven i Kongo, men at guttene skal betale erstatning til vitnene er også frekt og ligner ikke noe.

Hvis det VG skriver stemmer, krever de to vitnene Kepo Aila Pierre og Kasimu Aradjabu 250 000 dollar hver. For Ola Dunk utgjør beløpet mellom 5 og 10 årslønner i netto. Ikke ille. I Kongo der pengene er mindre verdt, blir det en voldsom sum. Mange kunne sikkert sagt hva som var påkrevd i stedet for hva som var sant, hvis det var snakk om så mye penger. Vitnebetaling er vel i utgangspunktet ingen god ide.

Det kan jo hende at ved å bli tilbudt penger har de falt for fristelsen å gjengi hendelsen feil. Man skal jo tro det beste om folk; men hvis en slik teori stemmer, blir det jo helt feil at guttene skal betale erstatning til dem.

Eller?

Moland og French kan bli avrettet hvis Norge ikke innfrir pengekravet

VItnene frykter å bli parkert

4 kommentarer

Jørgen

06.09.2010 kl.00:30

Et vitne skal uten egen vinning, hjelpe til for å belyse en sak,samt støtte opp under de involvertes forklaringer. Kreve penger for å gjøre en slik borgerplikt. Få noen hundrelapper for å dekke utgifter ved å stille opp er ok men ikke kreve 100 årslønner.

Ramaskrik

06.09.2010 kl.00:33

Jørgen: Jeg er enig.

rampant

06.09.2010 kl.01:52

Helt i fra begynnelsen ,,,så dreide alt seg om penger,,,det måtte bare komme,,,.Er bare spent på ,hvor mye er det enken får beholde?

Ramaskrik

06.09.2010 kl.09:58

rampant: Det får vi nok aldri vite..

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits