Positiv tenkning -Hvilken sang spiller du?

Jeg hører på et innringningsprogram på svensk P4 som handler om positiv tenkning.
En mann ringte inn, mannen hadde opplevd å være alvorlig syk, men ble frisk. Han var svært opptatt av temaet positiv tenkning.

Han gav et bilde av et piano, svarte og hvite tangenter,
vi inneholder alle svart og hvitt,


og stilte spørsmålet;

Er det du som styrer musikken, eller er det musikken som styrer deg?


Jeg har selv ofte opplevd et indre mantra; "dette klarer jeg ikke, klarer ikke, klarer ikke, klarer ikke, udugelig, klarer ikke". Selvfølgelig klarer jeg ikke, for jeg klarer ikke stoppe mantraet som blir som en selvoppfyllende profeti.

Mannen snakket om å lære seg å spille selv, ta styringen, trene seg på å tenke positivt. Når negative hendelser oppstår,kan man spørre seg hva man kan lære av hendelsen, i stedet for å dynge seg ned i selvmedlidenhet og tyne ut den lille energien man har igjen. Prøve på nytt, med ny lærdom, så klarer man det til slutt.

Han tok også opp tendensene folk har til å finne feil hos andre, noe han mente var utsugende. Han sa at hvis man prøvde å snu det, lete etter positive sider hos andre, skjer noe magisk. Man blir mer konsentrert på de positive sidene i seg selv, fordi det man tenker har tilbakevirkende kraft.

Han våknet hver morgen og sa takk! Videre mente han det var viktig var å takke for hendelser både på godt og vondt; for at han kunne lære å gjøre ting på en annen måte, si unnskyld, grine litt eller hva som måtte til for finne veien videre. Han hadde kanskje en spesiell grunn til å takke fordi han hadde overlevd alvorlig sykdom. Men de fleste av oss kan finne ting vi kan takke for.

Dette er noe jeg vet, men ikke kan minnes på ofte nok. Det er viktig å ikke ramle ut i ungdomsskolen når det gjelder livets skole.

Man kan dynge seg ned i negative tanker om seg selv og andre, i gjørmen der man ikke kommer opp. Slutter man å kjempe blir man liggende og spiller samme feilene på nytt og på nytt. Tar man styring over musikken og lærer seg å spille riktig,blir man sterkere..

7 kommentarer

Malene - livets glade dager

03.09.2010 kl.23:14

Veldig bra reflektert, og så utrolig sant!

Marika :')

03.09.2010 kl.23:15

Så fin header du har! :')

Marie

03.09.2010 kl.23:16

Lyst på gratis sminke? :D

http://www.gratismakeup.no/?r=54325

Trykk på linken, lag bruker og samle poeng så vil du få ett gavekort på H & M! Kjempefin måte å få litt penger på! Gavekortet er på enten 150 kr eller 250 kr, som du får portofritt i posten. Bra ikkesant? Så kom igjen og start nå ;)

http://www.gratismakeup.no/?r=54325

tawr

03.09.2010 kl.23:23

utrolig fin blogg og fin header! :D

Fie Andreassen

03.09.2010 kl.23:30

Virker som en utrolig fornuftig person, men det er vel ikke så rart med tanke på det han har gått igjennom... Synes det er fint å sammenligne det med musikk. Tror det gjør at flere kjenner seg igjen litt mer - om du forstår? Kjempe bra at du tar et så viktig tema opp!

Frustrerte Heidi

06.09.2010 kl.22:50

Jeg tror også måten man nærmer seg livet på har bittelitt med gener å gjøre faktisk...altså at man på en måte nesten er født positivt eller negativt innstilt....det er ikke bare miljøet som har formet personligheten til et menneske, og om man i utgangspunktet er på minus siden av skalaen så må man jobbe mye hardere for å tenke positivt...

-så finnes det jo også selvfølgelig mange mange faktorer som spiller inn og påvirker i tillegg til utgangspunktet som ligger i vårt DNA.

Drit bra blogg btw, har jeg vært her før? hi-hi

God Høst

Ramaskrik

06.09.2010 kl.23:11

Frustrerte Heidi: Jeg tror også tankemønster er en vane man tilegner seg tidlig:)

Takk det samme!

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits