Potet og purreløksuppe

Jeg er glad i Allevosuppen med potet og purreløk. I dag laget jeg min egen for variasjonens del, og den syns jeg ble veldig god :)

4 pers.
5 poteter (ca 432 kcal på 600 g)
1 purreløk ( ca 62 kcal på 220 g)
1 liter vann
1 grønnsakbuljongterning  (23 kcal)
1 ss frisk persille (10 kcal)
rapsolje (50 kcal)
salt, pepper

Ca 12,5 dl suppe, a 48 kcal pr. dl. (Nå begynner jeg å bli flink til dette, tror jeg)

Fres purreløken i litt olje. Tilsett poteter i terninger, vann og buljong + salt og pepper. La det koke 15 -20 minutt til poteten er mør. Kjør det hele i foodprocessoren. Strø på persille. Ønsker man er litt mer mettende variant, tilsett litt creme fraice, server med ristet brød eller krutonger, litt bacon og/ eller kokt egg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits