Dagens middag -kylling i leirgryte

Til 4 personer

Indegrienser:
-1 kylling 1- 1,5 kilo

-16 middelsstore faste poteter
- 8 små gule stekløker eller sjalottløker
- 1 rød eller grønn paprika
- 1-2 kløfter hvitløk
- 1/3 purreløk (valgfritt)
- 150g rotselleri
- 1/2  pasternakk
- 2 tsk tomatpure
- 0,5 dl vann
- 0,5 tsk rosmarin
- 2 krm hvitpepper
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk mørk soya
- 2 ss olivenolje

1. Bløtlegg gryten med lokk i minst 30 minutt.
2. Rens potet og løk, legges hele i gryten
3. Hakk paprika og hvitløk grovt og legg på
4. Skrell og del rotselleri og pasternakk grovt, legg på.
5. Skyll og del purren grovt og legg på.
6. Rør ut tomatpureen i vannet og hell over. (jeg tilsatte aldri så lite kyllingfond) Ha litt salpå grønnsakene og rør rundt.
7. Del kyllingen i serveringsstore biter og gnid dem inn med olje, soya, rosmarin salt og hvitpepper. Legg dem over grønnsakene.
8. Sett gryten i kald ovn og reguler varmen til 180 grader.
9. Stek i 1,5 timer.
10. Ta av lokket og stek i et kvarter til, til kyllingen har fått fin farge.

Yogurtsaus (kan sløyfes):
3 dl tyrkisk yoghurt
salt
pepper
1- 2 fedd hvitløk
1 ts sennep

Server med brød. Salat av hvite og svarte bønner (kokte), rødløk og tomat, med litt vinager (heter det det på norsk?) er også godt.

Halvstekt:


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits