Gresk moussaka

Antal posjoner: 4
Ingredienser:
1 kg auberginer (eller potet)
1 tsk salt
2 dl hvetemel
2 dl olivenolje, ca
3 msk smr
400 g kjttdeig
1 dl gul lk
2 msk tomatpur
1 tsk salt
1 krm svartpepper
4 msk smr
4 msk hvetemel
6 dl melk
1 tsk salt
1/2 malt hvitpepper
1 krm revet muskattntt
1 vispet egg
2 dl nyrevet parmesanost

Fremgangsmte:

1. Sett ovnen p 175. Skrell og skjr auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Str p salt og vend dem i melet. Stek skivene p svak varme i olje. La de renne av p husholdningspapir. Skrell og hakk den gule lken fint. Stek kjttdeig og lk. Tillsett tomatpur, salt og pepper. La det putre noen minutter.

2. Bchamelsaus: Varm melken. Smelt smret separat og rr i melet. Tillsett melken under vispning, litt om gangen. Krydre med salt, pepper og muskattntt og la koke ytterligere noen minutter.

3. Legg halvparten av aubergineskivene i en ildfast form. Legg i halvparten av kjttdeigen, 1/3 av bchamelsausen, 1/4 av den revne osten. Gjenta. Hell over det oppvispede egget p toppen og til sist resten av osten. Gratiner i midten av ovnen i ca 30 minutter.

Server med salat.

kilde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, lesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire r. Nr det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og n,det kan vre hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits