Gresk moussaka

Antal posjoner: 4
Ingredienser:
1 kg auberginer (eller potet)
1 tsk salt
2 dl hvetemel
2 dl olivenolje, ca
3 msk smør
400 g kjøttdeig
1 dl gul løk
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpepper
4 msk smør
4 msk hvetemel
6 dl melk
1 tsk salt
1/2 malt hvitpepper
1 krm revet muskattnøtt
1 vispet egg
2 dl nyrevet parmesanost

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 175°. Skrell og skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Strø på salt og vend dem i melet. Stek skivene på svak varme i olje. La de renne av på husholdningspapir. Skrell og hakk den gule løken fint. Stek kjøttdeig og løk. Tillsett tomatpuré, salt og pepper. La det putre noen minutter.

2. Bèchamelsaus: Varm melken. Smelt smøret separat og rør i melet. Tillsett melken under vispning, litt om gangen. Krydre med salt, pepper og muskattnøtt og la koke ytterligere noen minutter.

3. Legg halvparten av aubergineskivene i en ildfast form. Legg i halvparten av kjøttdeigen, 1/3 av béchamelsausen, 1/4 av den revne osten. Gjenta. Hell over det oppvispede egget på toppen og til sist resten av osten. Gratiner i midten av ovnen i ca 30 minutter.

Server med salat.

kilde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits