potet og purreløkssuppe

Ingredienser

Oppskriften er for 4 personer.

  • 5-6 poteter
  • 1 stor purreløk
  • 2 gule løker
  • 1 liter buljong, høns eller grønsaks
  • 2 dl fløte
  • hvitpepper
  • olivenolje

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær poteten i biter. Rensk og lag strimler av purreløken.

Fres løk och potet i olje i bunnen av en kaserolle stor nok for suppen. La grønsakene mykne utan å ta farge.

Spe med buljongen og kok grønnsakene myke i cirka 15 minuter.

Mix suppen helt jevn, gjerne med stavmixer. Smak med salt og hvitpepper .

Visp fløten løst. Hold suppen varm frem til servering og skjær ned kremen og gjør suppen jevn like før servering.

Sever suppen med brød, gjerne hvitløksbrød. Grovt brød og ost fungerer også fint til.

kilde

2 kommentarer

g.a

02.04.2010 kl.10:21

ha en god påske: )

Ramaskrik

02.04.2010 kl.13:09

g.a: Takk det samme :)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits