potet og purreløkssuppe
Ingredienser
Oppskriften er for 4 personer.
- 5-6 poteter
- 1 stor purreløk
- 2 gule løker
- 1 liter buljong, høns eller grønsaks
- 2 dl fløte
- hvitpepper
- olivenolje
Fremgangsmåte:
Skrell og skjær poteten i biter. Rensk og lag strimler av purreløken.
Fres løk och potet i olje i bunnen av en kaserolle stor nok for suppen. La grønsakene mykne utan å ta farge.
Spe med buljongen og kok grønnsakene myke i cirka 15 minuter.
Mix suppen helt jevn, gjerne med stavmixer. Smak med salt og hvitpepper .
Visp fløten løst. Hold suppen varm frem til servering og skjær ned kremen og gjør suppen jevn like før servering.
Sever suppen med brød, gjerne hvitløksbrød. Grovt brød og ost fungerer også fint til.
g.a
02.04.2010 kl.10:21
Ramaskrik
02.04.2010 kl.13:09