klassisk fransk kjøttgryte

Dagens middag:

 

800 g benfritt storfekjøtt - mørbrad eller bankekjøtt (grytbitar)
1 stk stor løk
2 fedd hvitløk
1 stk stor gulrot
1 stk purre
smør til steking
1,5 ts salt
0,5 ts grovmalt pepper
0,5 stk appelsin, skallet av den
1,5 ss tomatpuré
0,5 fl rødvin
1 ss konsentrert kalve/storfekraft/fond fra flaske
1 dl vann
0,5 ts tørket timian
1 stk laurbærblad
2 ss maisennamel rørt ut i litt kaldt vann
12 stk små løk
125 g bacon
100 g ferske sjampinjonger
smør
timian
75 g valnøtter
hvit geitost/chevre

FREMGANGSMÅTE:
Skjær kjøttet i litt store terninger. Rens og del grønnsakene i biter. Brun kjøttet i en varm panne i smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet over i en gryte tilsett løk, hvitløk, gulrot,salt og pepper.
Skrell av det gule skallet på appelsinen (pass på at de hvite hinnene ikke kommer med). Fest skallet på en tannstikker og legg i gryten.
Tilsett tomatpuré, rødvin, kalvekraft, vann, timian og laurbærblad. Kok opp og la kjøttet trekke 1 - 1 1/2 t under lokk.
Rens små løk og legg i gryten sammen med finsnittet purre og la dem trekke med de siste 10 min. Ta opp appelsinskallet og jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper og ev litt sukker.
Stek bacon og sopp i biter i smør. Tilsett timian og dryss over gryten ved servering. Server med kokte poteter og grønne bønner.

Tips:
Stek valnøtter i en tørr stekepanne og server til kjøttgryten sammen med oppsmuldret hvit geitost/chevre.

Hentet fra klikk.no og smakte veldig godt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits