fiskesuppe med fenikkel og rød pesto

Jeg skal forsøke meg på denne fiskesuppen i dag. Jeg mangler fenikkel og kjørvel, så det må jeg kjøpe.


Ingredienser

  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss margarin
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • ½ stk purre
  • ½ stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ½ dl hvitvin
  • 6 ½ dl vann eller fiskekraft
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kjørvel

Slik gjør du:

1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.


2. Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.


3. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.

Sånn ble den seende ut:


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits