Kjøttkaker

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1 ½ dl vann eller melk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
Det enkleste er å bruke kjøkkenmaskin eller foodprosessor. Jeg bruker i dag 1800 g kjøttdeig som blir for mye for foodprosessoren, siden jeg ikke har kjøkkenmaskin knar jeg med hendene.



Form kjøttkakene med en skje som du du dypper i vann mellom hver kjøttkake (fordi deigen ikke skal klebe til skjeen)




Stek kjøttkakene i margarin:


1800 g kjøttdeig ble til 44 kjøttkaker.
Avkjøl og posjoner i frysen. I mitt tilfelle, ca. 3 -4 middager.



Kok senere kjøttkakene i brunsaus.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Én kommentar

Mmmm.. Nå ble jeg ikke litt sulten daa...

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits