Blomkålgrateng


Blomkålgrateng

1 Blomkål
2 dl fløte
salt pepper
litt muskatt
ost

Jeg kokte blomkålen en liten stund i lettsaltet vann, slo av i et dørslag.
Slo blomkålen over i en ildfast form og tok i fløten blandet med krydderet.
Ost på toppen og gratinerte ca 25 -20 minutt ved 200 grader (til osten ble gyllen)
Serverte gratengen med benfritt kjøtt (fläskarre på svensk), som jeg skar opp i 1 -2 cm brede skiver og la i en ildfast form (leirgryte)

Det var veldig godt, så neste gang skal jeg forsøke å blande brokkoli sammen med blomkålen?



3 kommentarer

Mia

19.01.2010 kl.21:43

liker ikke så godt grønnsaker as :P

Bluefairy

20.01.2010 kl.11:45

Flott at du int meg på dette, jegpiser kun frukt og grønnsaker noen dager nå, og går fort tom for idéer... Det går supert med brokkoli, og gulrøtter og potet også! God middag!

Frustrerte heidi

20.01.2010 kl.22:25

Brokkoli og blomkål grateng er faktisk veldig veldig godt...synes jeg da :-)

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits