Kålpudding

I dag er det fårikålens dag. Jeg velger en annen variant nemmelig kålpudding.

Ingredienser:
1 kålhode (1,5 -2 kg)
stekefett
litt sirup
salt og pepper evt litt buljong.
600 g kjøttdeig
1 ts salt
pepper
1,5 dl vann

Stek kålen med salt og pepper, evt buljong. Rør, så kålen ikke blir svidd. Når kålen er mør sprut over litt sirup og sett til side.
kålpudding 001

Stek kjøttdeigen med salt og pepper og 1.5 dl vann.

Ta en ildfast form og spre halvparten av kålen på bunnen, så kjøttdeigen, tilslutt kål på toppen.
kålpudding 002

Gratiner ved 175 grader i 45 minutt.

Brunsaus:
50 g smør
hvetemel, spe tykt på høy temperatur til blandingen blir brun. Rør hele tiden så det ikke svir seg.
kålpudding 003

Når blandingen er brun spe med 0,5 -1l vann. SMak til med buljong salt og pepper. Hvis du ønsker mørkere farge bruk sukkerkulør.
kålpudding 005

Kjøttbuljong finnes i flere former, jeg har fått forkjærlighet for denne typen( fond)
kålpudding 004

Finnes både som grønnsak-, kylling- og kalvefond.

Server med poteter og evt. tyttebærsyltetøy.

10 kommentarer

Divamamma

24.09.2009 kl.16:09

Spennende:D

Marit - sånn passe sprø

24.09.2009 kl.16:21

Å kålpudding! Har ikke spist dette siden mine ungdomsår, men takk for påminnelsen. Det er kjempegodt :)

Trine

24.09.2009 kl.16:55

Jeg er ikke så glad i dette. Mamma lagde det såå mye at jeg ikek greier det i dag.. hehe.

emmieverlasting...

24.09.2009 kl.17:31

Hmm. det har jeg aldri smakt, men det hørtes veldig godt ut:o)

Tøyen

24.09.2009 kl.18:36

Åh, det hørtes godt ut! Kål og kjøtt sammen er jo nydelig:)

iRead

24.09.2009 kl.19:25

kålpudding er dritt :p

Har du lyst til å tjene på penger på bloggen din btw? - www.iread.blogg.no :)

Cassandra

24.09.2009 kl.19:31

Har jeg aldri smakt. Må kanskje prøve det en gang :)

Hva er din A ? Klikk på bildet mitt å svar !

Camilla

24.09.2009 kl.19:37

Det høres spennende ut! Må testes

Ramaskrik

24.09.2009 kl.20:23

SV: Iread: Jeg tror ikke jeg kommer til å tjene en dritt på det du reklamerer for :)

Frustrerte heidi

24.09.2009 kl.22:36

Eh..jikke for å fornærme deg men jeg la spesielt merke til den fine gryten din...og om jeg ikke har blingset helt så er den maken til min, og den har jeg arvet he-he..men den er veldig fin altså. jeg har jo tross alt en sånn selv.

Skriv en ny kommentar

Ramaskrik

Ramaskrik

43, Ålesund

Norsk, bosatt i Sverige. Arbeidspendler mellom Sverige og Norge. Skriver om ting som fyller hodet, alt fra familielivet, musikk, merkelige ting som skjer i samfunnet og dikt. Jeg skriver om livet som pendler gjennom fire år. Når det kommer til tekster jeg skriver selv, skriver jeg ikke alltid om hendelser jeg opplever her og nå,det kan være hendelser jeg tidligere har opplevd, eller noe andre har opplevd som jeg har levd meg inn i. E-post: queruelina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits